Apprentice 15e RTF met DX5e zender

Inleiding, einleitung, introduction

Modelvliegtuigen hebben vaak een naam die is afgeleid van een mandragend type. Ze heten Spitfire, Dakota, Mustang, Cessna, Decathlon, enz. Dus heb ik gezocht naar het origineel van de Apprentice. Niet gevonden! Dus is de logische conclusie dat het in de categorie trainers als: Charter, Taxi, Westerly, enz. valt gerechtvaardigd. Gesnuffel in de Nederlandse woordenboeken levert geen verklaring op voor het woord Apprentice. Wel op Wikipedia en dan wordt de relatie met het model meer dan duidelijk. Apprentice of Appreticeship is een systeem van training van een nieuwe generatie aankomende vakmensen in de praktische vaardigheden. Het kan gewoon niet mooier aansluiten bij de doelstellingen van het ACF Rookieteam! En inderdaad, de Apprentice 15e van E-flite®  is een moderne elektrotrainer in RTF/BNF uitvoering die voor de doelstellingen van het Rookieteam uitermate geschikt is omdat het pakket alles bevat dat nodig is om een start met het modelvliegen te maken. Dit RTF (Ready To Fly) pakket van E-flite doet zijn typeaanduiding alle eer aan, want (bijna)alles wat nodig is om na de aankoop nog dezelfde dag te kunnen vliegen is in de grote doos aanwezig. Wel ontbreekt de lijm om de twee vleugelhelften met elkaar te verbinden, maar wie maalt daar nou om? Nee, maar! Lees verder.  

Sie wollen fliegen lernen? Mit dem Apprentice und einem erfahrenen Piloten an Ihrer Seite beherrschen Sie in kürzester Zeit die Grundlagen des Modellfliegens.
Dies ist möglich durch eine ungewöhnlich hochwertige und exakt auf das Modell abgestimmte Ausstattung des Apprentice. Ein kraftvoller Brushless-Antrieb sorgt für sichere Starts von jeder Piste und die Spektrum 2,4 GHz Fernsteuerungstechnologie für die erforderliche Sicherheit beim Fliegen. Durch eine neuartige aerodynamische Flügelkonstruktion ist es gelungen diesem Hochdecker unglaubliche Flugstabilität bei jeder Geschwindigkeit zu verleihen und trotzdem bleibt der Apprentice uneingeschränkt kunstflugtauglich.
Alltagstauglichkeit ist eine wichtige Eigenschaft für ein Flugmodell und diese wird durch die Verwendung von modernsten Materialien erreicht, Z-Schaum heißt das Zauberwort.
Kein anderes Modell in dieser Klasse wird Sie so schnell überzeugen und begeistern.

The E-flite® Apprentice RTF is a 15-size high wing trainer, constructed f lightweight,
durable Z-Foam™. The Apprentice ready-to-fly trainer comes with everything needed to go from
purchase directly to the field. This includes the full-range SpektrumTM technology DX5e radio
with 2.4GHz interference-free technology and AR500 full-range receiver which will provide you
with years of flying. No building is required for this model. Simply charge and install the battery,
mount the wing and tail, install the landing gear and go flying.
The Apprentice is powered with a 15-size brushless motor that provides excellent power and
performance. This trainer has a flat bottom wing that produces gentle flight characteristics.
This trainer enables the pilot to learn how to fly through buddy-box training and progression to
aerobatics, as the skilIs of the pilot allow. The Apprentice is capable of flying mild aerobatics
including inverted flight, performing loops, and rolls. This model is equipped with tricycle
landing gear allowing better ground handling over tail-dragger aircraft. This landing gear

Lees verder .....

Terug .....contact | © 2016