De Compass 3D Plus. Carbon V2.

Bijdrage van Wil Snitjer, gepubliceerd in Modelbouw actueel nr. 134 pag. 58-66.

Demo met de Compass.

Na een eerder verschenen Compass Knight R.C. helikopter, is de slanke Compass 3D Plus- Carbon-Version 2, op diverse punten een verder geoptimaliseerde versie in de .50 klasse. Voorzien van een 7 tot bijna 9 ccm. tweetakt gloeiplugmotor biedt dit 300 gram lichtere model veel mogelijkheden.
De gereconstrueerde hoofdrotorkop wordt aangedreven door een holle 10 mm hoofdas. Het lichte uit Carbon platen opgebouwde basisframe en van trillingsdempers voorziene motoropstelling zijn een
paar in het oog springende bijzonderheden.
De kleurige in airbrush gespoten epoxy canopy maakt het model niet alleen mooi, maar op afstand ook goed zichtbaar.

Melle vliegt de Compass.

Door veel op de fabriek reeds gemonteerde onderdelen is het model snel voor actie gereed te maken. Uitgerust met de nieuwe O.S. Max. 55-HZ Hyper motor, ging het testmodel als de spreekwoordelijke pijl uit de boog. Enorm wat een vermogensoverschot. Goed voor krachtig en langdurig probleemloos acrobatisch- en 3D vliegwerk!
Voor de tamelijk exclusieve groep 3D vliegers is deze acrobatische lichtgewicht ongetwijfeld interessant. Blijft de vraag of dit raspaardje ook bruikbaar is voor de grote groep funvliegers die graag vliegt met een heli, die alles in zich heeft en over acceptabele vliegeigenschappen beschikt. Gevorderde helipiloten zijn in de eerste plaats gediend met een soepel op de stuurcommando’s reagerend model. Na correcties moet het model weer snel tot stabiel stilhangen komen. In vroegere heli jaren waren zaken als snel reageren en stabiliteit geen zaken die met elkaar samen gingen! Gelukkig is die tijd voorbij.
De prachtig gevormde en perfect gespoten neuskap van de Compass.contact | © 2016