Shop nieuws


De Robbe nalatenschap

Inmiddels is meer duidelijkheid verkregen omtrent de toekomst van de diverse merken die voorheen onder de Robbe-organisatie vielen. Nadat een doorstart van Robbe als geheel niet lukte, is besloten om de merken af te stoten en onder te brengen bij andere RC-fabrikanten. In de diverse media hebben we het volgende kunnen vernemen :

 De gehele lijn Futaba, voorheen onder Robbe vallend, is voor Duitsland en de Benelux door Ripmax overgenomen en per augustus 2015 is daarvoor een eigen organisatie in Duitsland opgezet.
Adres : R/C Service&Support Ltd., Niederlassung Deutschland, Stuttgarter Straße 20/22, 75179 Pforzheim, Duitsland. (www.ripmax.net/).

De merken POWERPEAK en ROXXY, voornamelijk bekend van de uitstekende laders, brushless motoren en speed controllers, worden voorgezet door Multiplex Modellsport GmbH en worden met ingang van augustus 2015 in hun assortiment opgenomen.

Een deel van de Hype en Robbe vliegtuigen is overgenomen door Staufenbiel en wordt tegen sterk gereduceerde prijzen uitverkocht. Het is niet bekend wat er daarna met deze zal gebeuren. Zoals bekend is Staufenbiel onderdeel van Horizon Hobby.

Het merk Robbe Modellsport zelf wordt voorgezet door AvioTiger Germany GmbH, tezamen met de merken Nine Eagles en J-Power. Dit is een nieuw opgerichte GmbH, opgezet door Avio & Tiger France, die ook de logistiek en inkoop gaat verzorgen vanuit Frankrijk. AvioTiger Germany GmbH fungeert als verkoop en service kantoor. Voor service inzake Futaba is een samenwerking aangegaan met Manfred Eberhardt, die middels een eigen opgerichte zelfstandige firma als zelfstandige verder gaat. Manfred Eberhardt is 27 jaar als elektronicus in dienst geweest bij Robbe, voornamelijk Futaba. Nadrukkelijk op de website vermeldt ; er worden geen (voormalige) Robbe garanties in behandeling genomen.
Voor meer informatie : www.rcs-eberhardt.de

Wie in het bezit is van Robbe producten, met name Futaba, en te maken krijgt met garantie kwesties, doet er goed aan zich goed te oriënteren wie wat heeft overgenomen qua merk. Laat je daarbij adviseren en bijstaan door een goede Modelbouwvakhandel, die contact heeft of kan krijgen met de diverse nieuwe partijen die een of meerdere merken hebben overgenomen. In de praktijk blijkt nogal eens dat niet altijd (voormalige) garantieafspraken zijn meegegaan tijdens een dergelijke overname. Laat je daarom in dergelijke gevallen goed adviseren, win deugdelijke informatie in en beslis dan of je apparatuur zult inzenden of niet. Dat kan achteraf teleurstellingen voorkomen.

De websites van www.robbe.de en www.kyosho.de zijn inmiddels uit de lucht gehaald en functioneren daarom ook niet meer.


Go-Fly-RC Starter II van Pro Models

De Starter II is het basismodel van Pro Models uit de GO-Fly-RC serie
(zie ook: www.go-fly-rs.com )

Velen onder ons zijn sinds hun kindertijd behept met een virus dat luchtvaart heet. Wie droomde er als kind niet van om piloot te worden, om in een Starfighter, F16 of om een Jumbo te kunnen gaan vliegen. Het geluk om dit te bereiken is slechts voor een enkeling weggelegd en toch willen we allemaal met dat vliegen iets gaan doen. Voor de een grote groep mensen "met twee rechter handjes" is dat de modelvliegerij geworden. En dat is ook heel erg leuk!
Vele buitenstaanders beschouwen modelvliegen echter als het spelen met speelgoedvliegtuigjes waardoor onze hobby vaak beschouwd wordt als speelgoed voor vergrijsde volwassenen. Onterecht natuurlijk! Wie zich er aan waagt weet het: er komt veel kennis (en ervaring) van materialen, lijmen, techniek, aerodynamica, elektronica en vooral vliegkunst bij kijken. De combinatie van al deze aspecten maakt deze hobby daarom zo fascinerend en soms verslavend.


ModelbouwActueel

"De wereld staat niet stil en het hobbyen zal ook onverdroten doorgaan en informatie over de hobby blijft altijd leuk, informatief en inspirerend".

ModelbouwActueel verschijnt één keer per twee maanden in Nederland en België en wordt uitgegeven door Media Primair B.V. in Barneveld. ModelbouwActueel maakt nu onderdeel uit van een portfolio van meerdere modelbouwtijdschriften, zoals: "De Modelbouwer, en "Modelauto". De inbreng komt weer uit een grote groep vrijwilligers die eerder ook actief waren voor ModelbouwActueel, maar op de achtergrond werkt nu de professionele organisatie van Mediaprimair B.V., die voor de bedrijfsvoering zorg draagt.


"Modelbouw Wiersema"

Het nieuwe pand van "Modelbouw Wiersema" aan de Kerkstraat 34 in Veendam

De bekende speelgoed en modelbouwzaak van Wiersema in Veendam heeft zich gespecialiseerd in de modelbouw in een nostalgisch pand in het centrum van Veendam. Sinds 1 juli 2010 vindt u aan de Kerkstraat 34 te Veendam de nieuwe zaak:

"Modelbouw Wiersema".

De heer Wiersema: "U kende ons misschien al van ons vorige pand aan de Winkler Prinspassage. Daar verkochten we naast modelbouw artikelen tevens speelgoed, maar sinds kort richten wij ons geheel op modelbouw met daarnaast een uitgebreide collectie puzzels en spellen. In onze zaak vindt u daadwerkelijk alles wat u nodig heeft voor uw project: van balsahout, kunststof en metalen tot schroefjes, moertjes en boutjes, van afstandbediening tot accu, van aankleding van uw modelspoorbaan tot kapjes voor uw RC-auto. In onze collectie RC-modellen voeren wij onder andere de merken Robbe, Graupner, Carson, Kyosho, Tamiya, Robitronic, Traxxas, Nikko. Die collectie staat garant voor de mooiste modellen auto’s, boten, vliegtuigen en helicopters. Op het gebied van treinen hebben wij de merken Roco, Fleischmann, Piko, Faller, Busch, Berka in huis. Daarnaast hebben we modelbouwdozen, verf, kwastjes, lijm en alles wat je verder nodig hebt voor modelbouwplezier in huis van onder andere Revell en Italeri".

Wij staan garant voor persoonlijke service, een goede prijs en gericht en eerlijk advies. Of u nou net begint met modelbouw, het vliegen van een helicopter of het rijden van een brandstofauto bent of dat u een doorgewinterde bouwer bent: wij staan voor u klaar!

website: www.modelbouwwiersema.nl

Het diepe interieur van de zaak met de vele bouwdozen en vooral kleine onderdelen.

Eén van de aanvullingen op deze site is:

“Shop nieuws”

Op deze pagina krijgen van nu af modelbouw winkels de gelegenheid om zich te presenteren. Gegadigden voor een presentatie kunnen zich hiervoor aanmelden bij:

FunFly; Veendijk 10; 9636HH Zuidbroek;

of

tel: 0598 452159

of (voorkeur) via e-mail: info@funfly.nlcontact | © 2016