Uitreiking modelvliegbrevetten.

Op de bijzondere Algemene Ledenvergadering van de Aeroclub Fivelingo uit Appingedam zijn de modelvliegbrevetten voor de examens van 2012 uitgereikt. De brevetten werden op een druk bezochte bijeenkomst door de voorzitter overhandigd aan Peter Kemper, Henk Jan Sprang, Armindo Lopes, Ronald Poulina en Sebastiaan Frankot. Een speciaal brevet werd uitgereikt aan Jan Homan van der Heide omdat hij dit op zesentachtig jarige leeftijd  behaalde. Jan, in de wandelgangen “de professor” genoemd, is zijn jongensjaren altijd al bezig geweest met modelbouw. Treinen boten en auto’s  waren zijn terrein, maar zijn grote belangstelling is altijd uitgegaan naar het vliegen met modelvliegtuigen.  Al voor de oorlog bouwde hij een model met een benzinemotor en ook een watervliegtuig. Na zijn actieve periode als chirurg aan de RUG heeft hij het modelvliegen weer opgepakt en is nog steeds actief op het ACF modelvliegveld in Garreweer. Het liefst bouwt hij nu klassieke modellen vanaf tekening.
Ik had niet gedacht dat ik ooit nog een brevet zou halen, vertelde Jan, maar met de ondersteuning ven mijn instructeur Karel Edens heb ik de stap naar het examen maar genomen. Op de dag van het examen was ik wel wat zenuwachtig en ik ben er zeker van dat ik tijdens de vlucht een nieuw vliegfiguur heb uitgevonden! Uiteindelijk hebben de examinatoren het allemaal goed bevonden en ben ik nu een gebrevetteerd modelvlieger. Dit brevet waardeer ik dan ook zeer en het krijgt zeker een opvallende plaats bij ons aan de muur.
Foto: Uitreiking van het brevet aan Jan Homan van der Heide (midden) door zijn instructeur Karel Edens (links) en voorzitter Albert Bergman (rechts).

Elektrozwever, de LRP Sky Stream

Als de bloempjes in het groene gras weer zijn ontloken

en de zomer weer is doorgebroken,

de lucht van thermiek trilt,

slaat de modelpiloot op tilt.

De wijdse ruimte van het veld

dat is wat nu voor hem weer telt.

De accu's zijn weer volgeladen,

op toeren draaien de propellerbladen,

een zetje en dan stijlvol in de lucht

voor weer een lange vlucht.

Albert Bergman.

De ACF Modelvliegclub in Appingedam is een modelvliegvereniging met ervaren modelvliegers. Maar hij is er ook voor mensen die met het modelvliegen willen beginnen. De ACF beheert een door de gemeente goedgekeurd modelvliegveld met een verenigingsgebouw, waar men volgens de wet aan moet voldoen, om de modelvliegsport te mogen beoefenen.

Het zomerse terras aan de zuidzijde en het hele veld in een winters kleed.


De club is opgericht in 1978. De club telt meer dan 70 leden. Het hele jaar door wordt er actief gevlogen op de zaterdag- en zondag- en woensdagmiddag. Elke maandagavond is er clubavond (ook in de winter) waarvan in de zomer veel gevlogen wordt. Iedereen die in het bezit is van een vliegbrevet kan elke dag van de week vliegen. Lid worden van Aero Club Fivelingo Als je lid wordt van onze club dan kun je zo vaak vliegen als je wilt. Wel moet je in het bezit zijn van een vliegbrevet voordat je alleen mag vliegen. Het leren vliegen is geheel gratis, tevens is elke piloot ook nog eens extra verzekerd via de club. Als je lid bent van de club mag je ook geheel gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo hebben we elk jaar een Snertmiddag, een Clubdag met een grote barbecue en nog veel meer. Af en toe wordt er deelgenomen aan evenementen. Informatie over het veld Ons veld is ongeveer 115 meter lang en ongeveer 95 meter breed.

Maar ook in de winter is het goed vliegen op het ACF veld.

Informatie over het clubgebouw:
Het clubgebouw van Aero Club Fivelingo is een gezellig clubhuis. Van ons clubhuis hebben we al veel plezier gehad, zowel met de warme zon, de harde regen als de koude winters. Ook in de winters zitten de leden hier bij een warme kachel gezellig koffie te drinken..... Vliegbrevet Deze modelvliegclub doet meer! Zo zijn er ervaren vliegers die u kunnen helpen en adviseren bij de aanschaf van spullen en het bouwen van modelvliegtuigen. Tevens beschikt deze modelvliegclub over vlieginstructeurs die u op een veilige manier leren omgaan en vliegen met een modelvliegtuig en/of modelhelikopter. Op onze modelvliegclub is altijd wel een modelvliegtuig aanwezig waarmee men even onder begeleiding van een ervaren modelvliegpiloot, kennis kan maken met het modelvliegen. Ook kan men bij de ACF een modelvliegbrevet-A behalen. Hiermee kan men dan ook bij andere modelvliegclubs ?gast? vliegen.

Ook voor helivliegen is het ruime veld zeer geschikt.

Boeiende hobby

Verder organiseert de vereniging tal van activiteiten zoals clubwedstrijden, video- en bouwavonden en shows. Verder worden de leden middels een nieuwsbrief regelmatig op de hoogte gehouden van de komende en reeds beleefde activiteiten. Maar het voornaamste doel van onze vereniging is het samen gezellig kunnen beoefenen van een fantastische boeiende hobby. Iedere maandagavond is het weer naast de zaterdag en de zondag weer vliegen geblazen op ons vliegveld. Wanneer u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen via de knop 'contact' bovenaan deze pagina. U bent van harte welkom.

Een jaarlijks terugkerend evenement, het turbine vliegen.. De ruimte om het veld is uitermate geschikt voor deze snelle modellen.

 

contact | © 2016