Jet-Flugtage Ganderkesee

Inmiddels zijn de Jet-Flugtage Ganderkesee uitgegroeid tot de grootste modelvliegshow in Noord-Duitsland. De organisatoren van dit spektakel zijn naast Manfred Neugebauer, zus Susanne Hesse-Neugebauer en Reinhard Oetken. (Zie foto hieronder van links naar rechts).

Ganderkesee is een gemeente in de deelstaar Nedersaksen in het Noord-Westen van Duitsland langs de A7 tussen Oldenburg en Bremen. Het maakt als zelfstandige gemeente deel uit van het Landkreis Oldenburg. De stad telt 30.586 inwoners en beschikt over een vliegveld met verharde baan.
Jaarlijks wordt hier een vliegfeest georganiseerd dat door vele duizenden liefhebbers van de modelvliegsport wordt bezorgd.
Duitsland telt ongeveer 150 000 georganiseerde modelvliegers. In een periode van 10 jaar zijn de Jet-Flugtage een begrip geworden. Manfred Neugebauer is een bekende constructeur van grote jets. Hij was degene die het eerste grote model van de Airbus A 380 bouwde en vloog. De start van dit evenement begon in 2006 dan ook met de demonstratie van zijn Airbus A-380 in de kleuren van Emirate en trok meteen meer dan 10 000 bezoekers. (Waar kennen we zoiets in Nederland?). Inmiddels zijn de Jet-Flugtage Ganderkesee uitgegroeid tot de grootste modelvliegshow in Noord-Duitsland. De organisatoren van dit spektakel zijn naast Manfred Neugebauer, zus Susanne Hesse-Neugebauer en Reinhard Oetken. (Zie foto hieronder van links naar rechts).

De Jet-Flugtage op Ganderkesee kunnen zich jaarlijks verheugen op duizenden bezoekers en modellen in alle soorten en maten.

Het kost dan ook weinig moeite om een groot deelnemersveld aan te trekken. Dit jaar verschenen er 80 piloten uit Nederland, Zwitserland, België en Italië en uiteraard Duitsland zelf. Gezamenlijk brachten ze 140 zeer uiteenlopende modellen in de lucht. Dit jaar waren ook we Jet vliegers van ACF weer van de partij.

Elk jaar vormen de 3-D demonstraties weer de meest spectaculaire modelvlieg demonstraties.contact | © 2016