De eHawkEey van Multiplex

Wat wordt er geleverd?

De eHawkEye kan in vier variaties worden geleverd; RTF, RR+; RR en Kit. Bij de RTF(Ready To Fly) versie is alles, maar dan ook echt alles aanwezig, ingebouwd en afgesteld en dus klaar om te vliegen. Met overigens een kleine beperking: eerst even de accu's opladen! De RR+ is als de RTF uitvoering doch zonder de zender (Hitec Lite 4). Bij de RR versie is nog een zender, ontvanger(Minima 6s) en accu(aanbevolen 3S 450 mAh, zie verder) nodig. Dit is misschien wel de meest populaire versie, zeker als men al over dit soort spulletjes beschikt. Ten slotte is er ook nog de Kit-versie. Dit is een bouwdoos met slechts de basisonderdelen die nodig zijn om het EPP model te kunnen bouwen. Alle bijkomende onderdelen en componenten moeten dan bijgekocht worden of uit eigen voorraad komen.
Het geteste model is een RR-versie. Romp, vleugel, stabilo en kielvlak bestaan uit het bekende duurzame EPP schuim met aangevormde roeren en gemonteerde stuurstangen. De romp is wit en vleugel en stabilo zijn rood gespoten. Een blad met decals wordt meegeleverd om het te pimpen. De aandrijving is voorzien van een piepklein Hitec C1605-2000 buitenlopertje, een Weekender brushless ESC WE6A regelaar en een 5,5 x 3 klappropeller met zwarte spinner. De aansturing van de roeren loopt via de twee reeds in de staart ingebouwde 2,5 grams servo's.

De montage van de eHawkeye is simpel. De vleugel wordt in de romp geschoven en het stabilo wordt in een uitsparing in de staart gemonteerd en met een klein schroefje vergrendeld.

Bij de constructie van de aandrijfset is een vergaande vorm van integratie toegepast waarbij propeller, spinner en motor in feite één geheel vormen. De propellerbladen zijn bevestigd aan een huis waarin ook de rotor van de motor is opgenomen. De spinner is voorzien van luchthappers die de nodige koellucht langs het motortje voert. De rotor wordt uitsluitend door de magneten op zijn plaats gehouden waardoor een borging van de as niet nodig is. De aansluiting van de motor op de regelaar loopt via aan driepolige servostekker.  Op de doos wordt een 3S 450 mAh accu, bijvoorbeeld een Multiplex Li-Batt FX 3/1-450 voorgeschreven. In de gebruiksaanwijzing is dit een 2S 350(?) De 3S uitvoering is zondermeer te groot voor de beschikbare ruimte en tevens te zwaar waardoor het zwaartepunt te ver naar voren komt te liggen. De 2S 350 mAh werd de voorlopige keuze en na later bleek, een uitstekende oplossing te zijn!

In de neus is weinig plaats voor het onderbrengen van de aandrijf en besturingscomponenten. Het motortje is van een verbluffende eenvoud . Een holle as met daaromheen een krans met twaalf spoeltjes. De magneten zijn in de propelle meenemer met in het centrum de as gemonteerd. Het geheel wordt afgedekt met de spinner waarin twee luchthappers zijn aangebracht die in een bocht een snorrend geluit veroorzaken.

De montage is kinderlijk eenvoudig. De aandrijfset is in zijn geheel al gemonteerd. De vleugel bestaat uit één stuk, heeft geen roeren en kan daarom eenvoudig en zonder gereedschap in een sleuf in de romp gestoken. Bij een transport kan het daardoor ook weer gemakkelijk worden verwijderd. Zeer comfortabel voor op vakantie! Het stabilo wordt achter in de romp geschoven en met een schroefje vastgezet. De verbinding tussen servo en hoogteroer moet worden ingehaakt en daarmee is de montage voltooid!
In de neus is een zeer beperkte ruimte voor de regelaar, de ontvanger, de accu en de draden. Hier is het wel even woekeren met de ruimte. Met de beschikbare spullen was het nodig om wat rompmateriaal onder de vleugelneus te verwijderen om de ontvanger (33x22x14) te kunnen plaatsen. Alles past er dan precies in en zit stevig opgesloten. In de handleiding wordt het zwaartepunt aangegeven op 25 mm (1 inch) van de vleugelneus. Dit riep enige twijfels op daar bij het gebruikte vleugelprofiel dit in het algemeen op 1/3 van de koorde, in dit geval 30 - 35 mm, moet liggen. Met de toegepaste accu en ontvanger ligt het zwaartepunt op 34 mm. Op basis van de ervaringen met vergelijkbare modellen is dit zo gehandhaafd.
De holle cockpitkap die alles afdekt wordt daarna met twee kleine magneetjes op de romp geklikt.
Om de beide roeren af te stellen moesten de draden nog iets worden gebogen. Dit is met die verenstalen draden wat priegelwerk dat het beste met een paar kleine zelfgriptangen  kan worden uitgevoerd. Een derde handje kan hier ook heel erg behulpzaam zijn. Vergeet ook niet om de borgringetjes over de kwiklinks te schuiven. Het totaal gewicht bedraagt met de 2S-350 mAh accu in de neus exact het aangegeven gewicht van 120 gram. Daarna is de eHawkEye klaar voor de luchtdoop.

Vliegen

De eHawkeye is een modelletje dat je altijd in de auto bij je kunt hebben om op welk tijdstip van de dag even te kunnen vliegen.

Door de lage vleugelbelasting van 20 g/dm2  zal de minimale vliegsnelheid zo tussen 8 - 9 m/sec bedragen. Hierdoor is het gemakkelijk om het staande uit de hand te lanceren. Een aanloopje is niet eens nodig en als er een beetje tegenwind is voldoet een klein zetje! Daarna kan het onder een hoek van 45 graden klimmen om bochtjes te draaien en om eenvoudige kunstvlucht figuren te maken. Onder alle omstandigheden kan het snel weer in een stabiele horizontale vlucht worden teruggebracht. Eenmaal in de lucht kan de eHawkEye blijven vliegen met de gashendel op ongeveer 50% en bij een windkracht 3-4 is het zowel in de lucht als bij de landing nog volledig beheersbaar. De eerste testen vonden plaats op een dag zonder thermiek waardoor volledig op de eigen energie aan kwam om in de lucht te blijven. Dat leverde met de 350 mAh accu vluchten op van 10 tot 12 minuten waarbij de accu voor ongeveer 80% was ontladen. In dit opzicht is dit een prima keuze gebleken. De geschatte snelheid zal zo rond de 50 km/h liggen waarbij wind mee of wind tegen een groot verschil maakt. Met zijwind, voor- of tegenwind de kleine eHawkEye verrast het een ervaren vlieger niet, maar hier komen wel twijfels op of het als een beginnersmodel moet worden aangemerkt. Op een windstille dag is het overigens een uitstekende park-trainer voor aankomende piloten. Of het door de ontwerpers zo bedoeld was of niet, maar in bochten maakt de spinner een aangenaam snorrend geluid dat een beetje aan een Havard doe denken!

De eHawkEye vliegt onder vrijwel alle weersomstandigheden.

Conclusie

Voorop het doosje staat de leuze "Soar the skies with ease!" Dit is geen loze kreet en is door de vele vluchtjes onder allerhande weersomstandigheden volledig bevestigd. Opmerkelijk is de constructieve integratie van propeller, spinner en motor. Hier hebben de ontwikkelaars uitstekend werk geleverd. Het is een ontwikkeling die navolging verdient bij grotere modellen en dit zeker ook zal krijgen. Bij de volgende ontwikkelstap nog een regelaar er bij en we hebben wat we graag zouden willen: compact, degelijk en duurzaam.   
Op de verpakking staan aanwijzingen voor de te gebruiken besturings- en aandrijf componenten die niet met de handleiding overeen komen. Aanbeveling is om de handleiding (gedownload) te volgen. Verder blijkt het in de handleiding aangegeven zwaartepint niet overeen te komen met de noodzakelijke instelling.
De eHawkEye: eenvoudig, goedkoop en goed ontworpen zorgt voor een weekend van vlieg plezier!

De eHawkEye, hier met die andere kleine van Multiplex, kan prima gevlogen worden met de kleine Smart zender , ook van Multiplex.

Noot:

Onlangs stelde het model zijn robuustheid ten toon. Bij de eerste start in het voorjaar bleek spoorslags dat na de worp het hoogteroer verkeerd om te staan. Up was down en uiteraard omgekeerd. Om ieder oordeel meteen toe te geven: natuurlijk, dit had ik eerst beter moeten controleren. Helemaal mee eens, maar een week eerder was alles nog in orde en zonder dat er bewust iets was veranderd was het eenvoudig zo! Raadsel.
Voordat dit ik dit had onderkend en onder controle has was de eHawk in de sloot beland. Na een korte sprint werd het half in de tegenoverliggende wal met een nog langzaam draaiende motor, als ware het een klein motorbootje, aangetroffen. Dat werd dus weer hollen. Sprinten zat er niet meer in en dat lag niet alleen aan het pas geploegde veld!  Aan de andere zijde aangekomen draaide de motor nog. Geen hark of iets dergelijks bij de hand om het er uit te vissen. Eén van de aanwezige collega's kwam inmiddels aangelopen met een harkje. Te kort dus! Dan maar de slootwal in.
Het lukte toch om de eHawkeye weer op het droge te krijgen. De motor was inmiddels gestopt en het cockpitkapje dreef ergens in het midden. Ontvanger, regelaar en motor stonden vol water.
Verwacht werd dat dit wel eens het einde van de aandrijving kon betekenen. Om niet meteen de spullen als verloren te beschouwen werd in het clubhuis alle met schoon water afgespoeld en thuis een nacht te drogen gelegd.
De volgende dag alles weer gemonteerd, en ............................... ,

De eHawkeye vliegt nog steeds zoals voorheen!

Terug naar Inleiding .....

Home .....

contact | © 2016